Handleidingen, iPhone

iPhone 8 scherm | Reparatie handleiding

iPhone 8 scherm reparatie

Wij jou in deze how-to zien hoe je zelf je iPhone 8 scherm in minder dan een half uur kunt repareren. Wij nemen jou stap voor stap mee door de iPhone zie je hoe je het kapotte iPhone 8 scherm vervangt.

Repareer altijd aan een stevig bureau of tafel. Tijdens de reparatie haal je veel schroeven uit de iPhone 8, gebruik een schroefmat om de organisatie te behouden. Laat je batterij leeglopen tot onder de 25% voor het geval deze eventueel beschadigt.

Leg het scherm, stickers en gereedschap binnen handbereik. We gaan beginnen!

Benodigdheden

iPhone 8 scherm reparatie handleiding

Stap 1

Pentalobe schroeven verwijderen

Zet de iPhone uit en pak de schroevendraaier met het Pentalobe bitje. Hier staat P2 op en lijkt op een 5 puntig sterretje. Naast de oplaadpoort aan de onderkant van de iPhone schroef je de 2 schroeven eruit en leg je deze op de schroefmat in de juiste vakjes. De schroeven moeten straks op de exacte plek terug in de iPhone.
  • We raden altijd aan om een schroefmat te gebruiken.
Stap 2

De iPhone 8 scherm losmaken

Pak een föhn of heatgun en maak de rand van het scherm warm. Het moet goed warm aanvoelen, maar niet zo heet dat je jouw iPhone niet meer kan aanraken.

Nu de sticker zacht is door de warmte plaats je de zuignap op het scherm en trek je het scherm zachtjes omhoog. Pak een plastic tool en probeer deze onderaan de iPhone tussen het scherm en het frame te krijgen.

  • Is niets meer van je scherm over? Plak dan doorzichtige tape op je scherm zodat de zuignap zich kan vasthouden.

Haal de plastic tool voorzichtig langs de rand van het scherm. Let extra goed op aan de rechterkant, hier zitten namelijk de kabels van het scherm. Klap het scherm naar boven open. Zet het scherm ergens tegenaan zodat hij niet omvalt.

  • Wees voorzichtig met de kabels die naar het scherm lopen, deze kunnen snel scheuren.
Stap 3

De batterij en scherm connectoren losmaken

Wissel nu het P2 bitje in de schroevendraaier voor een kruiskop bitje (PH000). Schroef de 4 schroeven van de batterij en het scherm plaatje eruit. Plaats ook deze schroeven op de juiste plek op de schroefmat. Leg het plaatje aan de kant op een plek waar je hem straks weer terug kan vinden. Maak daarna met een plastic tool de batterij connector en de scherm connectoren los. Verwijder deze voorzichtig van het moederbord. Op deze connectoren zitten kleine componenten, deze moet je niet beschadigen.

Stap 4

Connector van de voorcamera

Nu gaan we door naar het plaatje rechts bovenin. Verwijder de 2 triwing schroeven met het Y000 bitje. Leg de schroefjes op de schroefmat, lekker bezig! Leg het plaatje weg en maak de voorcamera connector los met de plastic tool. Doe dit vanaf de zijkant zodat je het moederbord niet beschadigt.

iPhone 8 scherm | Reparatie handleiding | Partly

Ga voor duurzaam

Besparen. Dat doe je door duurzame keuzes te maken. Wist je dat met het kopen van een refurbished iPhone gemiddeld 55 kg CO2 bespaart? Bespaar het milieu & geld en kies voor refurbished met 2 jaar garantie.

Stap 5

De homeknop overzetten

Een kijkje achter de schermen. Pak je oude scherm erbij en schroef aan de onderkant de 4 triwing schroeven van het homeknop houdertje eruit, hiervoor moet je het bitje wisselen. Leg de schroefjes weer bij de juiste plek op de schroefmat en het plaatje bij de rest van de plaatjes. Klik de connector los met een plastic tool.

  • Wees extra voorzichtig met de homebutton kabel. Wanneer deze scheurt is Touch ID niet te vervangen en kan hij je mooie apenvingers niet meer aflezen.

Verwarm de kabel met de föhn die je had gestolen zodat de lijm wat zachter wordt. Daarna kan je voorzichtig met een plastic tool onder de kabel doorschuiven zodat de kabel loskomt van het oude scherm. Haal de homebutton vanaf de voorkant uit het scherm.

 

Stap 6

Homeknop op het nieuwe iPhone 8 scherm

Pak het nieuwe scherm erbij, dan kunnen we alles weer achterstevoren doen. Leg de homeknop op zijn plek en klik de connector vast. Daarna schroef je het plaatje vast met de schroeven die je netjes op de schroefmat hebt gelegd. Pak alvast het frame van je iPhone er weer bij.

Stap 7

Frame sticker

Nu verwijderen we de oude frame sticker resten uit het toestel. Dit gaat het makkelijkst met de platte kant van de plastic spudger. Daarna kunnen we de nieuwe frame sticker plaatsen, lijn deze uit met het frame. Druk de randjes goed aan met de plastic spudger en haal de eerste laag van de sticker eraf, laat de buitenste blauwe rand nog zitten.

Stap 8

Connectoren weer aansluiten

Lijn het scherm uit met de rechterkant van het frame. Druk de voorcamera connector weer terug op het moederbord, meestal hoor je ‘klik’.

Schroef het bovenste plaatje er weer op met de 3 kruiskopschroeven van de schroefmat.

  • Zorg dat de connector er goed op ligt en druk niet te hard.
Stap 9

Scherm en batterij connectoren aansluiten

Nu klikken we de scherm connectoren erop en de connector van de batterij. Controleer altijd de connectie van de connectoren goed. Daarna plaatsen we het plaatje terug met de kruiskopschroeven schroeven.

Stap 10

iPhone dichtmaken en testen

Oké, laatste stap. Haal de laatste blauwe randjes van de framesticker eraf. Zorg dat de bovenkant van de iPhone goed in het frame haakt. Klap nu de iPhone dicht en kijk goed of de kabels niet gedraaid of tussen het frame zitten. Zit het goed dicht? Schroef dan de laatste 2 schroeven van het matje in de onderkant! Vergeet niet het bitje te wisselen naar het P2 bitje.

Zet de iPhone aan en test het scherm, touch, voorcamera, Touch ID en check of de iPhone oplaadt.

Werkt iets niet? Controleer dan of de connectoren in de iPhone er allemaal goed op zitten. Gebruik onze chat als het dan nog niet werkt.

Meer iPhone 8 handleidingen

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord