Online zijn er diverse betaalmethoden beschikbaar, hieronder vind je de betaalmethoden die wij aanbieden zodat jij veilig en gemakkelijk online je bestelling kunt afrekenen.

iDEAL

iDEAL is in Nederland de meest gekozen en een veilige betaalmethode. Ongeveer 60% van de Nederlandse online bestellingen worden met iDEAL afgerekend. De iDEAL-betaling vindt plaats in een vertrouwde bankomgeving. iDEAL is een veilige manier om betalingen mee te voldoen, het bedrag wordt van de rekening afgeschreven zodra er is betaald.

Visa/Mastercard

De creditcard is wereldwijd een van de meest gebruikte betalingsmethode. Nederlanders gebruiken de creditcard vaak voor betalingen aan buitenlandse webwinkels. Bestellingen die je met de creditcard betaalt zijn wel verzekerd. Zo ontvang jij je geld terug wanneer:

  • Je bestelling niet geleverd wordt
  • Je bestelling beschadigd wordt geleverd
  • Wanneer je een artikel ontvangt die je niet hebt besteld

De creditcardmaatschappij vordert het geld terug bij de verkoper en geeft het geld aan jou terug.

Creditcard kaarthouders kunnen aankopen doen op krediet en betalen later. Meestal wordt het krediet aan het begin of einde van de maand of wanneer het limiet is bereikt betaald.

Bancontact

Bancontact is de meest gebruikte onlinebetaalmethode in België. Maar liefst 150.000 online bestellingen worden met deze betaalmethode per dag betaald. Meer dan 80% van de (Belgische) webshops accepteert Bancontact. Wanneer een consument met Bancontact betaalt, wordt er geld van de bankrekening via de online Bancontactomgeving overgemaakt. Hierdoor zijn betalingen gegarandeerd en kan de betaling niet meer teruggedraaid worden. Het principe is dus gelijk aan de iDEAL-betaalmethode.

Klarna

Klarna was een relatief onbekende speler in Nederland, maar is vooral groot in Duitsland en Scandinavische landen. 85 miljoen shoppers maken gebruik van Klarna. De dagelijkse 1 miljoen transacties zeggen genoeg dat consumenten waarde aan deze betaalmogelijkheid hechten. In Nederland begint Klarna steeds meer marktaandeel te winnen, online webshops bieden steeds vaak Klarna als betaalmogelijkheid aan.

Klarna biedt de twee onderstaande betaalopties aan:

Achteraf betalen

Met Klarna kan je achteraf je aankoop betalen. Nadat jij je bestelling hebt ontvangen dan moet je binnen 30 dagen betalen. De factuur van Klarna ontvang je samen met je bestelling. Je hebt daarna de mogelijkheid om te betalen via een bankoverschrijving of met iDEAL. Mocht je (een deel) bestelling retourneren, dan moet je dit doorgeven via de website of de app van Klarna. Voor deze betaalmethode brengen wij € 0,95 in rekening.

Bij Klarna is het niet mogelijk om eindeloos te bestellen. Ze kunnen aankoop eventueel afkeuren, er wordt gekeken naar diverse factoren zoals contactgegevens en betaalgeschiedenis.

Overboeking

Het is mogelijk om via een overboeking te betalen, tijdens het afrekenen kan je deze betaalmogelijkheid selecteren. Het bedrag kan worden overgeboekt naar het IBAN-rekeningnummer van Fixje B.V. Betalingen worden binnen 2 werkdagen verwerkt. De verwerkingstijd zorgt voor het niet kunnen aanbieden de Same Day delivery leverbelofte van 1 werkdag.