Partly gaat voor een groenere wereld!
Wij vinden het belangrijk om ons in te zetten voor een duurzamere samenleving.
Wat is duurzaamheid?
Er gaat geen dag voorbij zonder dat je niet iets op social media voorbij ziet komen dat gaat over duurzaamheid. Duurzaamheid is een vrij breed begrip, het komt erop neer dat we ervoor moeten zorgen dat onze wereld lang mee gaat, zonder dat dit gevolgen heeft op de leefomgeving van de toekomstige generaties. We moeten er dus voor zorgen dat we de aarde niet uitputten.
E-waste
E-waste is een Engels begrip, vertaald naar het Nederlands kom het op neer op elektronisch afval. E-waste omvat alle producten met een stekker, batterij of snoer. In deze producten zitten vaak duurzame grondstoffen verwerkt, zoals: nikkel, koper en goud. E-waste is een van de bedreigingen van onze aarde, jaarlijks komt er wereldwijd ruim 40 miljard kilo elektronisch afval bij. Dit groeit sterkt met 8% per jaar! Slechts 15% van het elektronische afval wordt gerecycled. Door producten te repareren of te refurbishen, kunnen we e-waste verminderen. Samen kunnen we ervoor zorgen dat de elektronische afvalberg net iets minder groot wordt. De exacte gevolgen van E-waste is lastig in te schatten, dat het een negatieve invloed heeft op onze wereld staat vast. Zo heeft E-waste grote negatieve gevolgen op de kwaliteit van de aardbodem, water en lucht.
We leven in een wereld waarin een iPhone of iPad wordt weggegooid als deze defect blijkt te zijn. Dit is eigenlijk een aparte gedachtegang, want een auto of een fiets gooi je toch ook niet weg wanneer de remmen zijn versleten of wanneer je een barst in je voorruit hebt? Veel oudere apparaten hebben een klein technisch mankement, zo kan het zijn dat een batterij is versleten of dat het scherm is gebarsten. Deze defecten zijn door reparatiebedrijven en zelfs door jou vaak goed te repareren zijn.
Voor het produceren van een iPhone zijn er veel grondstoffen nodig. Niet alle grondstoffen zijn slecht voor het milieu, maar veel ook wel. Apple is bezig om tijdens het productieproces efficiënter gebruik te maken van grondstoffen, zodat er minder grondstoffen nodig zijn.
Samen verminderen we e-waste, dit kun je doen
Vaak zien we dat recyclen als goede oplossing wordt overwogen om de duurzaamheid te verbeteren. Maar dit is eigenlijk pas de laatste optie die overwogen moet worden. Er zijn namelijk stappen die je kunt overwegen voordat je een apparaat gaat recyclen. We vertellen je graag wat je zou kunnen doen!
- Reduce
Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. De levensduur van een iPad of iPad is bijvoorbeeld eenvoudig te verlengen als het toestel goed wordt beschermd tegen valschade. De kans dat het scherm beschadigd raakt zonder een vorm van screen protector is echt een stuk groter. Ook het gebruik van een hoesje zorgt ervoor dat je smartphone minder snel kapot gaat en dus geen vervangende onderdelen nodig heeft. - Repair
Je kunt eenvoudig de levensduur van je apparaat verlengen door het defect te repareren. Je kunt dit door een reparatiebedrijf laten doen, maar je kunt het ook zelf repareren. Het repareren van je device is niet alleen voor het milieu, zelf repareren is ook beter voor je portemonnee. Hier zet Partly zich voor in door vervangende onderdelen en kennis te delen, zodat iedereen zijn apparaat zelf kan repareren. We staan voor het zelf repareren en promoten dit zodat bewustwording hiervan toeneemt. Denk hierbij aan een kapot scherm of een batterij die versleten is, dit is vaak zelf makkelijk te vervangen waardoor de levensduur van smartphones worden verlengd. - Refurbishen
Om de levensduur van apparaten te verlengen is het een logische stap om deze te refurbishen en te verkopen. Een refurbished iPhone is een telefoon die al eerder gebruikt is. In tegenstelling tot een tweedehands telefoon, wordt een refurbished telefoon uitvoerig gecontroleerd, getest en waar nodig gerepareerd. Het refurbished van elektronische apparaten wordt steeds populairder, het bespaart geld en niet iedereen wilt niet perse het nieuwst van het nieuwste. Alles weten over refurbished, we vertellen het je graag.