Onze klantenservice medewerkers krijgen dagelijks veel iPhone reparatie vragen, dus grote kans dat iemand je al voor was. Op deze pagina vind je antwoord op de meest gestelde vragen rondom iPhone reparaties. Loop je tegen een probleem aan tijdens je reparatie, dan vind je hier de oplossing voor dat probleem!
Problemen met een iPhone reparatie
Touchscreen problemen zijn erg vervelend en moeten zo snel mogelijk worden opgelost. Er zijn meerdere oorzaken die touchscreen problemen kunnen veroorzaken. De oorzaak van het probleem kan soms per type device verschillend zijn. Wat bij elke iPhone in ieder geval de eerste stap is, is het opnieuw aansluiten van de iPhone scherm connectoren. We kunnen dit onderverdelen in de volgende type iPhones:
- iPhone 6 of 6 plus touchscreen problemen
- iPhone 6s of 6s plus touchscreen problemen
- iPhone 7, 7 plus, 8 of 8 plus touchscreen problemen
- iPhone X, Xs of Xs Max touchscreen problemen
- iPhone Xr touchscreen problemen
iPhone 6 of 6 plus touchscreen problemen
Bij de iPhone 6 en iPhone 6 plus zit de chip die het touchscreen aanstuurt op het moederbord van de iPhone. Dit betekent niet dat een touchscreen probleem altijd de oorzaak is van een defect moederbord. Er zitten namelijk ook touch lagen in het scherm. Het is daarom belangrijk om te achterhalen of het touchscreen probleem door het scherm komt of door het moederbord.
Oorzaak door een defect iPhone 6 of 6 plus scherm
In het scherm van de iPhone 6 of iPhone 6 plus zit een touch laag die ervoor zorgt dat het scherm doet wat jij aangeeft. Als deze laag beschadigd is kun je touchscreen problemen krijgen, zoals ghost touch of een touch screen dat helemaal niet meer werkt.
Oorzaak door een defect iPhone 6 of 6 plus moederbord
De achterkant van de iPhone 6 en 6 plus is van relatief zwak aluminium gemaakt, waardoor er kracht op het moederbord kan komen te staan. Gelukkig is dit probleem gemakkelijk te signaleren. Je ziet namelijk blokken aan de bovenkant van het scherm en dit probleem zal je blijven behouden bij elk scherm wat je op je iPhone 6 of 6 plus plaatst. In verhouding komt dit meer voor bij de iPhone 6 plus dan bij de iPhone 6.
iPhone 6s of 6s plus touchscreen problemen
iPhone 6s of 6s plus touchscreen problemen worden vaak veroorzaakt door het scherm zelf. De chip die het touchscreen aanstuurt zit aan het scherm vast van de iPhone 6s of 6s plus. Bij de iPhone 6s of 6s plus is de oorzaak van een niet werkend touchscreen in meer dan 95% de schuld van het iPhone scherm zelf. Hier zit de touch laag in en de chip zit ook op de kabel. Als de oorzaak van het touchscreen probleem door het moederbord wordt veroorzaakt komt dit door de connector dit op het moederbord zit. Deze kun je met behulp van een multimeter doormeten.
iPhone 7, 7 plus, 8 of 8 plus touchscreen problemen
De iPhone 7, 7 plus, 8 of 8 plus schermen worden allemaal middels dezelfde techniek gemaakt. Hierbij maakt Apple net als bij de iPhone 6 en 6 plus gebruik van een LCD, maar het enige verschil is dat de chip die het scherm aanstuurt niet op het moederbord zit maar op de kabel van het scherm. Je kunt daarom zeggen dat een niet werkend touchscreen door het scherm komt of door de connector die op het moederbord zit.
iPhone X, Xs of Xs Max touchscreen problemen
Een iPhone X scherm, iPhone XS scherm en iPhone XS Max scherm hebben een OLED. Een OLED is een techniek die kwetsbaarder is dan een LCD en hierdoor ontstaan er ook meer problemen met bijvoorbeeld het touchscreen. Daarnaast kun je bij de iPhone X, Xs en Xs Max ook problemen met de touch hebben door het moederbord. De iPhone X, Xs of Xs Max zijn voorzien van een sandwich moederbord. Hierdoor kunnen er problemen kunnen ontstaan tussen de bovenste en onderste laag van het moederbord. Indien dit het probleem is, zal de touch niet meer werken, maar het scherm zelf wel.
Als de oorzaak van het probleem het scherm is, heb je vaak ghost touch of geen touch op bepaalde plekken op het scherm. Werkt je touchscreen helemaal niet meer dan is de oorzaak van het probleem vaak het moederbord van de iPhone X.
Blauwe vlek in het scherm na montage
Een blauwe vlek in het LCD komt vaak rechts onderin voor bij de iPhone 7, 7 plus, 8 en 8 plus. Als je dit probleem hebt, dan ligt de chip van van het scherm niet recht op zijn plek. Deze moet tussen het moederbord en de luidspreker zitten. Als de chip hier niet goed tussenin zit, drukt deze op de achterkant van het LCD en zie je een blauwe vlek. Dit probleem dient zo snel mogelijk opgelost te worden om geen blijvende schade te behouden aan het LCD. Vaak moet de chip van het scherm iets naar boven worden gedrukt zodat deze weer goed in de iPhone past.
Groene streep in het scherm
Een groene streep in het scherm kan voorkomen bij de iPhone X, Xs en Xs Max, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max, iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max, iPhone 13 mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max. Deze iPhones hebben namelijk een OLED scherm en die zijn kwetsbaarder dan de LCD schermen. Een groene streep ontstaat vaak door een drukplek of een val. Een groene streep is alleen te verhelpen door het complete scherm te vervangen voor een nieuw scherm.
iPhone gaat nog steeds snel leeg na batterij vervangen
Een iPhone die snel leeg loopt komt in de meeste gevallen door een versleten batterij. Vaak wordt deze vervangen onder een maximumcapaciteit van 80%. Rond dit percentage heeft de batterij vaak 600 tot 700 laadcyclussen gehad. Het kan ook voorkomen dat er een fout in het circuit zit waardoor er dan vaak een storing in de U2 chip zit. Je kunt dit doormeten met een multimeter. Ook kun je de diagnose redelijk betrouwbaar maken naar aanleiding van het probleem. Gaat de batterij snel leeg, na bijvoorbeeld 6 tot 7 uur, dan is vaak de batterij versleten of kapot. Gaat de batterij echter binnen 1 a 2 uur leeg en zie je de percentages bijna teruglopen, dan zit er stroomlek in het circuit van de iPhone. De dock connector kan in theorie dan ook de oorzaak van het probleem zijn, maar in de meeste gevallen komt het door batterij of de U2 chip.
iPhone dock connector vervangen en ik ben niet te verstaan via de microfoon
Aan de iPhone dock connector zit ook de microfoon vast. Deze microfoon is onder andere verantwoordelijk voor het geluid wat je gesprekspartner ontvangt tijdens het bellen. Het kan zijn dat deze microfoon kapot is en dat je deze moet vervangen. Als dit niet de oplossing is, kun je ook naar de gaasjes van de iPhone kijken. Deze kun je eventueel schoonspuiten met perslucht en een borsteltje. Het geluid wordt dan gedempt door al het vuil wat in de gaasjes van de iPhone zit.
iPhone batterij connector past niet op het moederbord
Het kan voorkomen dat de iPhone batterij connector niet op het moederbord past. Soms kan het best moeilijk zijn om te bepalen welke iPhone je hebt. Het is dan belangrijk om naar het aantal mAh te kijken wat op de oude batterij staat. Zo kun je ook met zekerheid zeggen welke type iPhone je hebt. Hieronder heb je een overzicht met de hoeveelheid mAh en welk type iPhone daarbij hoort.
- iPhone 6: 1810mAh
- iPhone 6 plus: 2915mAh
- iPhone 6s: 1715mAh
- iPhone 6s plus: 2750mAh
- iPhone SE (2016): 1624 mAh
- iPhone 7: 1960mAh
- iPhone 7 plus: 2900mAh
- iPhone 8: 1821mAh
- iPhone 8 plus: 2691mAh
- iPhone X: 2716mAh
- iPhone Xs: 2658mAh
- iPhone Xs Max: 3174mAh
- iPhone 11: 3110mAh
- iPhone 11 Pro: 3046 mAh
- iPhone 11 Pro Max: 3969mAh
- iPhone SE 2 (2020): 1821mAh
- iPhone 12 mini: 2227mAh
- iPhone 12: 2815mAh
- iPhone 12 Pro: 2815mAh
- iPhone 12 Pro Max: 3687mAh
- iPhone SE 3 (2022)
- iPhone 13 mini: 2406mAh
- iPhone 13: 3227mAh
- iPhone 13 Pro: 3095mAh
- iPhone 13 Pro Max: 4352mAh
Kijk dus goed naar de hoeveelheid mAh wat op de oude batterij zit en welke batterij je hebt besteld.
Heb je andere vragen? Stel die dan gerust aan een van de specialisten van de klantenservice van Partly.nl. Met meer dan 10 jaar ervaring kunnen wij je altijd helpen!