Handleidingen, iPhone

iPhone X scherm vervangen | Reparatie Handleiding

iPhone X scherm vervangen | Reparatie Handleiding | Partly

Wij hebben een how-to om je iPhone X scherm in ongeveer een half uur te repareren. In deze handleiding laten wij je zien hoe je stap voor stap het kapotte iPhone X scherm vervangt.

Repareer altijd aan een stevig bureau of tafel. Tijdens de reparatie haal je veel schroeven uit de iPhone X, gebruik een schroefmat om de organisatie te behouden. Laat je batterij leeglopen tot onder de 25% voor het geval deze mogelijk beschadigt.

Leg het scherm, sticker en gereedschap binnen handbereik, dan kunnen we beginnen.

Benodigdheden

iPhone X scherm reparatie handleiding

Stap 1

Pentalobe schroeven

Zet de iPhone uit en pak een schroevendraaier met een Pentalobe bitje. Hier staat P2 op een lijkt op een 5 puntig sterretje.

Schroef de 2 schroeven naast de oplaadpoort aan de onderkant van de iPhone eruit en leg deze op een schroefmat.

  • We raden altijd aan om een schroefmat te gebruiken.
Stap 2

Het openmaken van de iPhone X

Pak een föhn of heatgun en maak de rand van het scherm warm. Het moet goed warm aanvoelen, maar niet zo heet dat je jouw iPhone niet meer kan aanraken.

Nu de sticker zacht is door de warmte plaats je de zuignap op het scherm en trek je het scherm zachtjes omhoog. Pak een plastic tool en probeer deze onderaan de iPhone tussen het scherm en het frame te krijgen.

  • Is niets meer van je scherm over? Plak dan doorzichtige tape op je scherm zodat de zuignap zich kan vasthouden.

Haal de plastic tool voorzichtig langs de rand van het scherm. Let extra goed op aan de rechterkant, hier zitten namelijk de kabels van het scherm. Klap het scherm open als een boekje. Zet het scherm ergens tegenaan zodat hij niet omvalt.

  • Wees voorzichtig met de kabels die naar het scherm lopen, deze kunnen snel scheuren.
Stap 3

De batterij connector

Wissel nu het P2 bitje in de schroevendraaier voor een triwing-bitje (Y000). Schroef de 5 schroeven van het langwerpige plaatje eruit.

Plaats deze schroeven bij de juiste nummers op de schroefmat. Leg het plaatje ook op de schroefmat zodat je deze straks weer terug kan vinden.

Stap 4

Het oude scherm eraf

Nadat je de batterij connector hebt losgemaakt van het moederbord kun je nu de connectoren losmaken van de oorspeaker en sensor kabel en van het scherm. Daarna kun je het scherm voorzichtig aan de kant leggen.

iPhone X scherm vervangen | Reparatie Handleiding | Partly

Ga voor duurzaam

Besparen. Dat doe je door duurzame keuzes te maken. Wist je dat met het kopen van een refurbished iPhone gemiddeld 55 kg CO2 bespaart? Bespaar het milieu & geld en kies voor refurbished met 2 jaar garantie.

Stap 5

De sensorkabel verwijderen

Pak je oude scherm erbij, aan de bovenkant zit 1 schroef met een klein gouden clipje. Schroef deze eruit en leg deze op de schroefmat.

Schroef ook de 2 andere schroeven eruit en klap de oorspeaker voorzichtig naar achteren. Pak de föhn of heatgun en maak de kabel een klein beetje warm. Houd je hand erbij, zolang je hand er naast kan liggen heb je een veilige temperatuur.

  • Wees extra voorzichtig met de Face ID kabel. Wanneer deze scheurt, is de Face ID niet eenvoudig te vervangen.

Met een plastic tool ga je voorzichtig onder de kabel door en maak je een begin bij de microfoon. Met een pincet verwijder je de rest van de componenten aan de bovenkant van het scherm. Til met een pincet de sensoren voorzichtig omhoog, deze mogen niet beschadigen!

  • Lever je oude scherm in bij je lokale recycle centrum, dat is goed voor het milieu!
Stap 6

Overzetten op het nieuwe scherm

Pak het nieuwe scherm erbij, dan kunnen we alles weer achterstevoren doen.

Lijn de oorspeaker en sensorkabel uit op het nieuwe scherm. De microfoon en sensoren moeten goed in het scherm vallen. Vouw de oorspeaker weer terug op zijn plek en schroef de 2 schroeven erin. Daarna kunnen we de schroef met het gouden clipje terugplaatsen.

Stap 7

Frame sticker

Nu moeten de oude frame sticker resten verwijderd worden, dit gaat het makkelijkst met de platte kant van de plastic spudger. Daarna kunnen we de nieuwe frame sticker plaatsen, lijn deze goed uit met het frame. Druk de randjes goed aan met de plastic spudger en haal de eerste laag van de sticker eraf, laat de buitenste blauwe rand nog zitten.

Stap 8

Overzetten op het nieuwe scherm

Lijn het scherm uit met de rechterkant van het frame. Druk de 3 connectoren er voorzichtig op, de ‘klik’ zegt genoeg. Ook klikken we de batterij connector erop.

  • Zorg dat de connector er goed op ligt en druk niet te hard.

Schroef het langwerpige plaatje er weer op met de schroeven van de schroefmat. Controleer altijd de connectie van de connectoren goed. Verwijder de laatste stukjes plastic van de frame sticker.

Stap 9

iPhone X testen en dichtmaken

Voordat we de iPhone X dichtmaken gaan we deze scherm eerst testen. Zet de iPhone aan en test het scherm, de touch van het scherm, voorcamera en de Face ID-functie.

  • Werkt iets niet? Controleer dan of de connectoren in de iPhone er allemaal goed op zitten. Onze specialisten kunnen je helpen als het daarna niet werkt.

Wanneer het scherm werkt kunnen we de iPhone dichtmaken. Verwijder de laatste stukjes plastic van de frame sticker. Zorg dat de bovenkant van de iPhone goed in het frame haakt en druk de iPhone dicht. Schroef de 2 schroeven in de onderkant.

Meer iPhone X handleidingen

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord