Handleidingen, iPhone

iPhone X oplaadpoort | Reparatie handleiding

iPhone X oplaadpoort | Reparatie handleiding | Partly

Wij hebben een how-to zodat je zelf je iPhone X oplaadpoort in klein uurtje kunt repareren. In deze handleiding laten we je zien hoe je stap voor stap het kapotte iPhone X oplaadpoort vervangt.

Repareer altijd aan een stevig bureau of tafel. Tijdens de reparatie haal je veel schroeven uit de iPhone X, gebruik een schroefmat om de organisatie te behouden. Laat je batterij leeglopen tot onder de 25% voor het geval deze eventueel beschadigt.

Leg de dock connector, stickers en gereedschap binnen handbereik. We gaan beginnen!

Benodigdheden

iPhone X batterij reparatie handleiding

Stap 1

Pentalobe schroeven verwijderen

Zet de iPhone uit en pak een schroevendraaier met een Pentalobe bitje. Hier staat P2 op een lijkt op een 5 puntig sterretje.

Schroef de 2 schroeven naast de oplaadpoort aan de onderkant van de iPhone eruit en leg deze op een schroefmat.

  • We raden altijd aan om een schroefmat te gebruiken.
Stap 2

De iPhone X scherm losmaken

Pak een föhn of heatgun en maak de rand van het scherm warm. Het moet goed warm aanvoelen, maar niet zo heet dat je jouw iPhone niet meer kan aanraken.

Nu de sticker zacht is door de warmte plaats je de zuignap op het scherm en trek je het scherm zachtjes omhoog. Pak een plastic tool en probeer deze onderaan de iPhone tussen het scherm en het frame te krijgen.

  • Is niets meer van je scherm over? Plak dan doorzichtige tape op je scherm zodat de zuignap zich kan vasthouden.

Haal de plastic tool voorzichtig langs de rand van het scherm. Let extra goed op aan de rechterkant, hier zitten namelijk de kabels van het scherm. Klap het scherm open als een boekje. Zet het scherm ergens tegenaan zodat hij niet omvalt.

  • Wees voorzichtig met de kabels die naar het scherm lopen, deze kunnen snel scheuren.
Stap 3

De batterij connector losmaken

Wissel nu het P2 bitje in de schroevendraaier voor een triwing-bitje (Y000). Schroef de 5 schroeven van het langwerpige plaatje eruit.

Plaats deze schroeven bij de juiste nummers op de schroefmat. Leg het plaatje ook op de schroefmat zodat je deze straks weer terug kan vinden.

Stap 4

Het oude scherm eraf halen

Nadat je de batterij connector hebt losgemaakt van het moederbord kun je nu de connectoren losmaken van de oorspeaker en sensor kabel en van het scherm. Daarna kun je het scherm voorzichtig aan de kant leggen.

Stap 5

Signaalkabel verwijderen

Je kunt nu aan onderkant van de iPhone de signaal kabel verwijderen. Voordat je dit kunt doen moet je eerst de 4 tri wing schroeven en 3 kruiskopschroeven eruit schroeven. Daarna kun je de signaalkabel iets bijdraaien en de connector verwijderen.
Stap 6

Luidspreker verwijderen

Nu kan je de schroef met de houder verwijderen die tussen de trilmotor en de luidspreker zit. Daarna kan je de connector tussen de trilmotor en de luidspreker verwijderen met de plastic tool. Deze kabel zit vast aan de dock connector. Je kunt nu de luidspreker uit de iPhone halen en de lijmresten verwijderen.
Stap 7

Trilmotor verwijderen

De laatste schroef kan nu uit de trilmotor worden gehaald en de connector kan vervolgens los worden gemaakt. Daarna kun je de trilmotor uit de iPhone halen.
Stap 8

Batterij losmaken

Nu we goed bij de plakstrips van de batterij kunnen is eindelijk de batterij aan de beurt. Haal het stripje een beetje los met een pincet zodat je het goed kan vastgrijpen. Pak de sticker zo vast dat je hem om de pincet kan rollen. Trek nu zo horizontaal mogelijk de plakstrip onder de batterij weg.
  • Buig de batterij niet en let er goed op dat je niet per ongeluk in de batterij prikt. Houd je handen voor de zekerheid op veilige afstand.
Doe hetzelfde bij de rest van de in totaal 4 plakstrips. Als alles is gelukt ligt je batterij nu los! Knapt er een plakstrip te vroeg? Volg dan de volgende stap anders mag je deze overslaan.
Stap 9

Optioneel: Plakstrip geknapt

Als er een gedeelte van de batterij sticker geknapt is moet je voorzichtig te werk gaan. Verwijder eerst alle plakstrips waar je nog wel bij kan. Verwarm de achterkant van de iPhone met de föhn, zodat de lijm zachter wordt. Met de platte kant van plastic spudger kan je dan voorzichtig onder de batterij door totdat de batterij loskomt.

Stap 10

Simkaarthouder verwijderen

Je kunt nu met het pincet de simkaart houder uit de iPhone halen en het pinnetje aan de binnenkant weer in het frame drukken.
Stap 11

Connectoren losmaken en voorcamera uit de iPhone halen

Nu kan je de connectoren van onderste antenne, dock connector, draadloos opladen antenne en voorcamera losmaken van het moederbord. Als je dit hebt gedaan kun je de voorcamera uit de iPhone halen.
  • Wees voorzichtig zijn met de voorcamera module. Hier zit namelijk ook de dot projector en de infrarood camera aan. Deze functies zijn verantwoordelijk voor het functioneren van de Face ID-functie.
Stap 12

Wifi antenne, achter camera en aan en uit knop kabel losmaken

Nu kun je de connectoren van de wifi antenne, achter camera en aan en uit knop kabel losmaken van het moederbord. Zorg dat je voorzichtig te werk gaat en geen componenten beschadigd rondom de connectoren.
Stap 13

De achter camera houder verwijderen

Nu kun je voorzichtig de achter camera houder verwijderen. Je kunt de 2 kruiskopschroeven uit de iPhone halen en de houder eruit halen. Aan de bovenkant moet je voorzichtig zijn want daar ligt nog een gedeelte van een andere kabel op.
Stap 14

Moederbord eruit halen

Nu kun je de 3 kruiskopschroeven eruit schroeven en bij de onderste schroef ook de houder uit de iPhone halen. Daarna kan je het moederbord eruit halen en deze voorzichtig wegleggen.
Stap 15

Houder verwijderen

Aan de rechterkant zit een houder. Die kan je eruit halen door de tri wing schroef aan de bovenkant en daarna de 3 kruiskopschroeven aan de zijkant eruit te schroeven.

Stap 16

Dock connector verwijderen

Je kunt nu de 3 stand-off schroeven en daarna de 2 kruiskopschroeven aan de zijkant van de iPhone eruit schroeven. Als je dit hebt gedaan moet je de dock connector een klein beetje verwarmen, vervolgens kan je de microfoon scheiden van het frame. Haal de dock connector er nu voorzichtig uit.
Stap 17

Plakkertjes overzetten

Het plakkertje van de microfoon kan je overzetten en het stickertje die op de dock connector zit ook.
Stap 18

Nieuwe dock connector

Je kunt nu de stickers van de nieuwe dock connector eraf halen en deze in de iPhone plaatsen. Wees voorzichtig op de onderste antenne net boven de dock connector die in de hoek zit. Daarna drukken we de microfoon goed op zijn plek en plaatsen we de 2 kruiskopschroeven weer terug in het frame. Als je dit hebt gedaan kan je de microfoon houder weer op zijn plek zetten en de 3 stand-off schroeven terugplaatsen.
Stap 19

Houder terugplaatsen

Nu kan je de houder terugplaatsen en de 3 kruiskopschroeven vastschroeven. Daarna kan je de onderste antenne terugplaatsen met de tri wing schroef.
Stap 20

Connectoren terugplaatsen

We kunnen nu de connectoren van de dock connector, achter camera, aan en uit knop kabel. wifi antenne, draadloos opladen antenne, onderste antenne en 3 kruiskopschroeven terugplaatsen. Bij de onderste schroef moet je eerst de houder weer op zijn plek zetten.
Stap 21

Voorcamera terugplaatsen

Daarna kan je de voorcamera weer op zijn plek zetten. Zorg ervoor dat je de voorcamera goed aan de rechterkant erin haakt en daarna recht op zijn plek zet. Als je dit hebt gedaan kan je de 3 connectoren weer terugplaatsen op het moederbord.
Stap 22

Achter camera houder terugplaatsen

Nu kan je de houder van de achter camera weer terugplaatsen. Let erop dat je de houder aan de rechterkant goed in het frame drukt. Daarna kan je de 2 kruiskopschroeven weer terugplaatsen. Aan de bovenkant moet je eerst de houder van de antenne terugplaatsen en daarna de kruiskopschroef erin draaien.
Stap 23

Simkaart houder terugplaatsen

Nu kan je de simkaart houder weer in de iPhone drukken.
Stap 24

Trilmotor terugplaatsen

We zijn op de terugweg! Plaats de trilmotor weer terug en klik de connector vast. Daarna kun je alvast weer 1 schroef terugplaatsen.

Stap 25

Luidspreker terugplaatsen

Daarna kun je de luidspreker weer goed op zijn plek plaatsen en de connector weer vastklikken. Bovenop de connector zit een houder die je kunt vastschroeven met de triwing schroef.

Mochten je schroeven zijn kwijtgeraakt, bestel dan een iPhone X schroevenset zodat je zeker weet dat je de juiste schroeven hebt.

Stap 26

Signaalkabel terugplaatsen

Plaats als eerst de connector van de signaalkabel weer terug op zijn plek en druk de kabel daarna goed op zijn plek. De kabel zit vast met 3 kruiskopschroeven en 4 triwing schroeven.

Stap 27

Plaatsen van de nieuwe batterij

Pak de nieuwe batterij erbij en plak de sticker op de achterkant van de nieuwe batterij. Check goed dat je de batterij sticker op de goede manier op de batterij plaatst.

  • Dit is niet moeilijk, let alleen goed op dat je de sticker niet verkeerd plakt.
Doe hetzelfde bij de rest van de in totaal 4 plakstrips. Als alles is gelukt ligt je batterij nu los! Knapt er een plakstrip te vroeg? Volg dan de volgende stap anders mag je deze overslaan.
Stap 28

Oude frame sticker verwijderen en nieuwe plaatsen

Nu verwijderen we de oude frame sticker resten, dit gaat het makkelijkst met de platte kant van de plastic spudger. Daarna kunnen we de nieuwe frame sticker plaatsen, lijn deze uit met het frame en voorcamera. Druk de randjes goed aan met de plastic spudger en haal de eerste laag van de sticker eraf, laat de buitenste blauwe rand nog zitten.
Stap 29

Scherm en batterij aansluiten

Dan is het tijd om de connectoren van het scherm, de oorspeaker en sensor kabel weer aan te sluiten. Daarna kun je de batterij connector weer vastmaken en het houdertje weer op zijn plek zetten. Gebruik hierbij het triwing bitje met Y000 erop en schroef de 5 schroeven weer op zijn plek.

  • Zorg dat de connector er goed op ligt en druk niet te hard.
Stap 30

iPhone dichtmaken en testen

Oké, laatste stap. Haal de laatste blauwe randjes van de frame sticker eraf. Zorg dat de bovenkant van de iPhone goed in het frame haakt. Klap nu de iPhone dicht en kijk goed of de kabels niet gedraaid of tussen het frame zitten. Zit het goed dicht? Schroef dan de laatste 2 schroeven van het matje in de onderkant! Vergeet niet het bitje te wisselen naar het P2 bitje.
  • Als het goed is liggen er nu geen schroeven meer op het schroefmatje.
Zet de iPhone aan en test het scherm, touch, voorcamera, Face ID en check of de iPhone oplaadt.
  • Kalibreer de batterij door hem voor meer dan 2 uur op te laden tot 100%, daarna leeg te laten lopen tot 0% en daarna weer ononderbroken op te laden tot 100%.
Werkt iets niet? Controleer dan of de connectoren in de iPhone er allemaal goed op zitten. Gebruik onze chat als het dan nog niet werkt.

Geef een antwoord