Handleidingen, iPhone

iPhone X batterij | Reparatie handleiding

iPhone X batterij | Reparatie handleiding | Partly

Wij hebben een how-to zodat je zelf je iPhone X batterij in ongeveer een 30 minuten kunt repareren. In deze handleiding laten we je zien hoe je stap voor stap het kapotte iPhone X batterij vervangt.

Repareer altijd aan een stevig bureau of tafel. Tijdens de reparatie haal je veel schroeven uit de iPhone X, gebruik een schroefmat om de organisatie te behouden. Laat je batterij leeglopen tot onder de 25% voor het geval deze mogelijk beschadigt.

Leg de batterij, stickers en gereedschap binnen handbereik. We gaan beginnen!

Benodigdheden

iPhone X batterij reparatie handleiding

Stap 1

Pentalobe schroeven verwijderen

Zet de iPhone uit en pak een schroevendraaier met een Pentalobe bitje. Hier staat P2 op een lijkt op een 5 puntig sterretje.

Schroef de 2 schroeven naast de oplaadpoort aan de onderkant van de iPhone eruit en leg deze op een schroefmat.

  • We raden altijd aan om een schroefmat te gebruiken.
Stap 2

De iPhone X scherm losmaken

Pak een föhn of heatgun en maak de rand van het scherm warm. Het moet goed warm aanvoelen, maar niet zo heet dat je jouw iPhone niet meer kan aanraken.

Nu de sticker zacht is door de warmte plaats je de zuignap op het scherm en trek je het scherm zachtjes omhoog. Pak een plastic tool en probeer deze onderaan de iPhone tussen het scherm en het frame te krijgen.

  • Is niets meer van je scherm over? Plak dan doorzichtige tape op je scherm zodat de zuignap zich kan vasthouden.

Haal de plastic tool voorzichtig langs de rand van het scherm. Let extra goed op aan de rechterkant, hier zitten namelijk de kabels van het scherm. Klap het scherm open als een boekje. Zet het scherm ergens tegenaan zodat hij niet omvalt.

  • Wees voorzichtig met de kabels die naar het scherm lopen, deze kunnen snel scheuren.
Stap 3

De batterij connector losmaken

Wissel nu het P2 bitje in de schroevendraaier voor een triwing-bitje (Y000). Schroef de 5 schroeven van het langwerpige plaatje eruit.

Plaats deze schroeven bij de juiste nummers op de schroefmat. Leg het plaatje ook op de schroefmat zodat je deze straks weer terug kan vinden.

Stap 4

Het oude scherm eraf halen

Nadat je de batterij connector hebt losgemaakt van het moederbord kun je nu de connectoren losmaken van de oorspeaker en sensor kabel en van het scherm. Daarna kun je het scherm voorzichtig aan de kant leggen.

Stap 5

Ruimte maken in de iPhone

We gaan eerst wat onderdelen uit de iPhone halen om de batterij sticker veilig te kunnen verwijderen.

Aan de onderkant van je iPhone loopt een lang dun plaatje, hiervan moeten we 4 triwing schroeven eruit halen en 3 kruiskopschroeven.

Vouw het plaatje omhoog zodat je bij de connector kan en maak de connector links van de oplaadpoort los.
Stap 6

Luidspreker verwijderen

Nu kan je de schroef met de houder verwijderen die tussen de trilmotor en de luidspreker zit. Daarna kan je de connector tussen de trilmotor en de luidspreker verwijderen met de plastic tool. Deze kabel zit vast aan de dock connector. Je kunt nu de luidspreker uit de iPhone halen en de lijmresten verwijderen.
Stap 7

Trilmotor verwijderen

De laatste schroef kan nu uit de trilmotor worden gehaald en de connector kan vervolgens los worden gemaakt. Daarna kun je de trilmotor uit de iPhone halen.
Stap 8

Batterij losmaken

Nu we goed bij de plakstrips van de batterij kunnen is eindelijk de batterij aan de beurt. Haal het stripje een beetje los met een pincet zodat je het goed kan vastgrijpen. Pak de sticker zo vast dat je hem om de pincet kan rollen. Trek nu zo horizontaal mogelijk de plakstrip onder de batterij weg.
  • Buig de batterij niet en let er goed op dat je niet per ongeluk in de batterij prikt. Houd je handen voor de zekerheid op veilige afstand.
Doe hetzelfde bij de rest van de in totaal 4 plakstrips. Als alles is gelukt ligt je batterij nu los! Knapt er een plakstrip te vroeg? Volg dan de volgende stap anders mag je deze overslaan.
Stap 9

Optioneel: Plakstrip geknapt

Als er een gedeelte van de batterij sticker geknapt is moet je voorzichtig te werk gaan. Verwijder eerst alle plakstrips waar je nog wel bij kan. Verwarm de achterkant van de iPhone met de föhn, zodat de lijm zachter wordt. Met de platte kant van plastic spudger kan je dan voorzichtig onder de batterij door totdat de batterij loskomt.
Stap 10

Trilmotor terugplaatsen

We zijn op de terugweg! Plaats de trilmotor weer terug en klik de connector vast. Daarna kun je alvast weer 1 schroef terugplaatsen.

Stap 11

Luidspreker terugplaatsen

Daarna kun je de luidspreker weer goed op zijn plek plaatsen en de connector weer vastklikken. Bovenop de connector zit een houder die je kunt vastschroeven met de triwing schroef.

Mochten je schroeven zijn kwijtgeraakt, bestel dan een iPhone X schroevenset zodat je zeker weet dat je de juiste schroeven hebt.

Stap 12

Signaalkabel terugplaatsen

Plaats als eerst de connector van de signaalkabel weer terug op zijn plek en druk de kabel daarna goed op zijn plek. De kabel zit vast met 3 kruiskopschroeven en 4 triwing schroeven.

Stap 13

Plaatsen van de nieuwe batterij

Pak de nieuwe batterij erbij en plak de sticker op de achterkant van de nieuwe batterij. Check goed dat je de batterij sticker op de goede manier op de batterij plaatst.

  • Dit is niet moeilijk, let alleen goed op dat je de sticker niet verkeerd plakt.
Stap 14

Oude frame sticker verwijderen en nieuwe plaatsen

Nu verwijderen we de oude frame sticker resten, dit gaat het makkelijkst met de platte kant van de plastic spudger. Daarna kunnen we de nieuwe frame sticker plaatsen, lijn deze uit met het frame en voorcamera. Druk de randjes goed aan met de plastic spudger en haal de eerste laag van de sticker eraf, laat de buitenste blauwe rand nog zitten.
Stap 15

Scherm en batterij aansluiten

Dan is het tijd om de connectoren van het scherm, de oorspeaker en sensor kabel weer aan te sluiten. Daarna kun je de batterij connector weer vastmaken en het houdertje weer op zijn plek zetten. Gebruik hierbij het triwing bitje met Y000 erop en schroef de 5 schroeven weer op zijn plek.

  • Zorg dat de connector er goed op ligt en druk niet te hard.
Stap 16

iPhone dichtmaken en testen

Oké, laatste stap. Haal de laatste blauwe randjes van de frame sticker eraf. Zorg dat de bovenkant van de iPhone goed in het frame haakt. Klap nu de iPhone dicht en kijk goed of de kabels niet gedraaid of tussen het frame zitten. Zit het goed dicht? Schroef dan de laatste 2 schroeven van het matje in de onderkant! Vergeet niet het bitje te wisselen naar het P2 bitje.
  • Als het goed is liggen er nu geen schroeven meer op het schroefmatje.
Zet de iPhone aan en test het scherm, touch, voorcamera, Face ID en check of de iPhone oplaadt.
  • Kalibreer de batterij door hem voor meer dan 2 uur op te laden tot 100%, daarna leeg te laten lopen tot 0% en daarna weer ononderbroken op te laden tot 100%.
Werkt iets niet? Controleer dan of de connectoren in de iPhone er allemaal goed op zitten. Gebruik onze chat als het dan nog niet werkt.

Geef een antwoord