Handleidingen, iPhone

iPhone 8 oplaadpoort | Reparatie handleiding

iPhone 8 oplaadpoort | Reparatie handleiding | Partly

Wij hebben een how-to zodat je zelf je iPhone 8 oplaadpoort in klein uurtje kunt repareren. In deze handleiding laten we je zien hoe je stap voor stap het kapotte iPhone 8 oplaadpoort vervangt.

Repareer altijd aan een stevig bureau of tafel. Tijdens de reparatie haal je veel schroeven uit de iPhone 8, gebruik een schroefmat om de organisatie te behouden. Laat je batterij leeglopen tot onder de 25% voor het geval deze eventueel beschadigt.

Leg de dock connector, stickers en gereedschap binnen handbereik. We gaan beginnen!

Benodigdheden

iPhone 8 batterij reparatie handleiding

Stap 1

Pentalobe schroeven verwijderen

Zet de iPhone uit en pak de schroevendraaier met het Pentalobe bitje. Hier staat P2 op en lijkt op een 5 puntig sterretje. Naast de oplaadpoort aan de onderkant van de iPhone schroef je de 2 schroeven eruit en leg je deze op de schroefmat in de juiste vakjes. De schroeven moeten straks op de exacte plek terug in de iPhone.
  • We raden altijd aan om een schroefmat te gebruiken.
Stap 2

De iPhone 8 scherm losmaken

Pak een föhn of heatgun en maak de rand van het scherm warm. Het moet goed warm aanvoelen, maar niet zo heet dat je jouw iPhone niet meer kan aanraken.

Nu de sticker zacht is door de warmte plaats je de zuignap op het scherm en trek je het scherm zachtjes omhoog. Pak een plastic tool en probeer deze onderaan de iPhone tussen het scherm en het frame te krijgen.

  • Is niets meer van je scherm over? Plak dan doorzichtige tape op je scherm zodat de zuignap zich kan vasthouden.

Haal de plastic tool voorzichtig langs de rand van het scherm. Let extra goed op aan de rechterkant, hier zitten namelijk de kabels van het scherm. Klap het scherm naar boven open. Zet het scherm ergens tegenaan zodat hij niet omvalt.

  • Wees voorzichtig met de kabels die naar het scherm lopen, deze kunnen snel scheuren.
Stap 3

De batterij en scherm connectoren losmaken

Wissel nu het P2 bitje in de schroevendraaier voor een kruiskop bitje (PH000). Schroef de 4 schroeven van de batterij en het scherm plaatje eruit. Plaats ook deze schroeven bij de juiste nummers op de schroefmat.

Leg het plaatje aan de kant op een plek waar je hem straks weer terug kan vinden. Maak daarna met een plastic tool de batterij connector en de scherm connectoren los. Verwijder deze voorzichtig van het moederbord. Op deze connectoren zitten kleine componenten, deze moet je niet beschadigen.
Stap 4

Connector van de voorcamera

Nu gaan we door naar het plaatje rechts bovenin. Verwijder de 2 triwing schroeven met het Y000 bitje. Leg de schroefjes weer bij de juiste nummers, lekker bezig! Leg het plaatje weg en maak de voorcamera connector los met de plastic tool. Doe dit vanaf de zijkant zodat je het moederbord niet beschadigt.
iPhone 8 oplaadpoort | Reparatie handleiding | Partly

Ga voor duurzaam

Besparen. Dat doe je door duurzame keuzes te maken. Wist je dat met het kopen van een refurbished iPhone gemiddeld 55 kg CO2 bespaart? Bespaar het milieu & geld en kies voor refurbished met 2 jaar garantie.

Stap 5

Wifi antenne verwijderen

Je kunt de wifi antenne verwijderen door de 4 kruiskopschroeven eruit te schroeven. Daarna kun je de wifi antenne uit de achterkant halen en de houder die onder de wifi antenne zit met de 2 kruiskopschroeven verwijderen.
Stap 6

Aan en uit knop connector losmaken

Verwijder nu ook de 2 kruiskopschroeven van de houder van de aan en uit knop connector. Leg de metalen houder in de schroefmat bij de goede schroeven en maak de connector los van het moederbord.
Stap 7

Achter camera en bovenste antenne connector verwijderen

Nu gaan we de connector van de achter camera verwijderen en de connector van de bovenste antenne. Verwijder de schroef bovenin het frame van de iPhone, deze zit verstopt onder het foam en kun je voorzichtig aan de kant halen.
Stap 8

Simkaart houder verwijderen

Nu verwijderen we de simkaart houder aan de zijkant van de iPhone. Nadat je de simkaart houder hebt verwijderd kun je het simkaartpinnetje terug in het frame drukken, dit is nodig om het moederbord uit de iPhone te kunnen halen.

  • Vergeet de simkaart houder niet, anders kun je het moederbord er niet uithalen.
Stap 9

Moederbord verwijderen

Nu is het tijd om de connector van dock connector los te maken, de connector van de luidspreker antenne en de connector van de draadloos opladen antenne. Vervolgens kun je de 2 stand-off schroeven eruit schroeven en de rechter boven antenne iets omhoog drukken. Je kunt nu het moederbord uit de iPhone halen!
Stap 10

Luidspreker verwijderen

De houder tussen de trilmotor en luidspreker is nu aan de beurt, deze kan eruit worden gehaald. Deze zit vast met 2 kruiskopschroeven en 1 tri wing schroef Y000. Daarna kun je de 2 kruiskopschroeven verwijderen aan de rechterkant en de connector van de luidspreker antenne losmaken. Nu is het mogelijk om de luidspreker met de antenne uit de iPhone halen.

Stap 11

Trilmotor verwijderen

De kleine antenne die op de connector van de trilmotor zit wordt als eerst verwijderd. De trilmotor zit vast met 1 kruiskopschroef en 1 stand-off schroef. Daarna kun je de connector losmaken en de trilmotor uit de iPhone halen.

Stap 12

Microfoon houder verwijderen

Nu kan de microfoon houder eruit worden gehaald. Je kunt de 2 kruiskopschroeven eruit schroeven en het houdertje eruit halen.
Stap 13

Dock connector eruit halen

De dock connector zit nu nog met 5 kruiskopschroeven vast. Hiervan zitten er 2 in de zijkant van het frame.

De microfoontjes kun je voorzichtig scheiden met het frame. Je kunt deze eventueel verwarmen om het makkelijker te maken. Verwijder nu de dock connector uit de iPhone.

Stap 14

Plakkertjes overzetten

Op de microfoontjes zit een plakker die je moet overzetten op de nieuwe microfoontjes. Wanneer je dit hebt gedaan gaan we door naar de lightning poort welke een rubberen ring bevat die je moet overzetten naar de nieuwe lightning poort op de nieuwe dock connector.

Als er nog geen foam bovenop de connector zit kun je deze eventueel ook op de nieuwe dock connector zetten.

Stap 15

Dock connector terugplaatsen

Nu kun je de nieuwe dock connector terugplaatsen. Verwijder eerst alle folies van de nieuwe dock connector. Let goed op dat je de microfoontjes weer netjes op zijn plek zet. Kijk ook even of de gaasjes goed schoon zijn, anders is dit tevens een goed moment op de gaasjes te reinigen.

Schroef nu als eerst de 5 kruiskopschroeven terug in de dock connector.

Stap 16

Trilmotor terugplaatsen

Nu kunnen we de trilmotor terugplaatsen en de connector vastklikken. De trilmotor valt aan de linkerkant onder het metalen gedeelte van de dock connector. Aan de linkerkant kun je een kruiskopschroef terugplaatsen.

Stap 17

Microfoon houder terugplaatsen

Nu kun je de microfoon houder terugplaatsen en de 2 kruiskopschroeven terugplaatsen.

Stap 18

Luidspreker terugplaatsen

We plaatsen de kleine dock connector antenne en de luidspreker terug op zijn plek. De luidspreker zit vast met 2 kruiskopschroeven aan de rechterkant.

Plaats ook de connector van de luidspreker antenne weer vast op de kleine dock connector antenne.

Op het moment dat de trilmotor en luidspreker weer op zijn plek zitten kun je de houder weer terugplaatsen. Deze zit vast met 2 kruiskopschroeven en 1 triwing schroef.

Stap 19

Moederbord terugplaatsen

Je kunt nu het moederbord terugplaatsen. Zorg ervoor dat de connector van de dock connector, connector van de aan en uit knop en de rechter boven antenne niet onder het moederbord terecht komt.

Daarna kun je de 2 stand-off schroeven weer terugplaatsen in het moederbord.

Stap 20

Wifi antenne en aan uit knop connector terugplaatsen

Eerst plaatsen we de houder onder de wifi antenne terug, deze kan je vast schroeven met 2 kruiskopschroeven. Als je dit hebt gedaan kun je ook de aan en uit knop connector vastklikken, schroef vervolgens de houder erop met de 2 kruiskopschroeven. Vervolgens plaatsen we de wifi antenne weer terug en plaatsen we de 4 kruiskopschroeven weer terug.

Stap 21

Achter camera en bovenste antenne connectoren terugplaatsen

De schroeven bij de achter camera en bovenste antenne moeten worden teruggeplaatst. Daarna plaatsen we de bovenste antenne connector terug en de achter camera connector.

Stap 22

Connectoren terugplaatsen

Daarna kunnen we de connectoren van de dock connector, draadloos opladen antenne en luidspreker antenne terugplaatsen. Druk de connector van de dock connector voorzichtig op het moederbord. Deze connector is namelijk vrij breed en hierdoor kan er een knik inkomen.

Daarna kun je de simkaart houder weer terugplaatsen.

Stap 23

Frame sticker

Nu verwijderen we de oude frame sticker resten. Dit gaat het makkelijkst met de platte kant van de plastic spudger. Daarna kunnen we de nieuwe frame sticker plaatsen, lijn deze uit met het frame en voorcamera. Druk de randjes goed aan met de plastic spudger en haal de eerste laag van de sticker eraf, laat de buitenste blauwe rand nog zitten.

Stap 24

Voorcamera kabel aansluiten

Dan is het tijd om de connector van de voorcamera terug te plaatsen. Schroef daarna het plaatje van de voorcamera weer vast met de 3 kruiskopschroeven. Let op deze schroeven zijn niet heel erg magnetisch. Je kunt deze het best 1 voor 1 op zijn plek leggen en vastschroeven.

  • Zorg dat de connector er goed op ligt en druk niet te hard.
Stap 25

Scherm en batterij connectoren aansluiten

Ook klikken we de scherm connectoren erop en de connector van de batterij. Controleer altijd de connectie van de connectoren goed. Daarna plaatsen we het plaatje terug met de 4 kruiskopschroeven.

Stap 26

iPhone dichtmaken en testen

Oké, laatste stap. Haal de laatste blauwe randjes van de framesticker eraf. Zorg dat de bovenkant van de iPhone goed in het frame haakt. Klap nu de iPhone dicht en kijk goed of de kabels niet gedraaid of tussen het frame zitten. Zit het goed dicht? Schroef dan de laatste 2 schroeven van het matje in de onderkant! Vergeet niet het bitje te wisselen naar het P2 bitje.

  • Als het goed is liggen er nu geen schroeven meer op het schroefmatje.

Zet de iPhone aan en test het scherm, touch, voorcamera, Touch ID en check of de iPhone oplaadt.

Werkt iets niet? Controleer dan of de connectoren in de iPhone er allemaal goed op zitten. Gebruik onze chat als het dan nog niet werkt.

Meer iPhone 8 handleidingen

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord