Handleidingen, iPhone

iPhone 8 batterij | Reparatie handleiding

iPhone 8 batterij | Reparatie handleiding | Partly

IIn deze how-to laten wij jou zien hoe je zelf je iPhone 8 batterij in een half uurtje kunt repareren. Wij nemen jou stap voor stap mee door de iPhone zie je hoe je de kapotte iPhone 8 batterij vervangt.

Repareer altijd aan een stevig bureau of tafel. Tijdens de reparatie haal je veel schroeven uit de iPhone 8, gebruik een schroefmat om de organisatie te behouden. Laat je batterij leeglopen tot onder de 25% voor het geval deze eventueel beschadigt.

Leg de batterij, stickers en gereedschap binnen handbereik. We gaan beginnen!

Benodigdheden

iPhone 8 batterij reparatie handleiding

Stap 1

Pentalobe schroeven verwijderen

Zet de iPhone uit en pak de schroevendraaier met het Pentalobe bitje. Hier staat P2 op en lijkt op een 5 puntig sterretje. Naast de oplaadpoort aan de onderkant van de iPhone schroef je de 2 schroeven eruit en leg je deze op de schroefmat in de juiste vakjes. De schroeven moeten straks op de exacte plek terug in de iPhone.
  • We raden altijd aan om een schroefmat te gebruiken.
Stap 2

De iPhone 8 scherm losmaken

Pak een föhn of heatgun en maak de rand van het scherm warm. Het moet goed warm aanvoelen, maar niet zo heet dat je jouw iPhone niet meer kan aanraken.

Nu de sticker zacht is door de warmte plaats je de zuignap op het scherm en trek je het scherm zachtjes omhoog. Pak een plastic tool en probeer deze onderaan de iPhone tussen het scherm en het frame te krijgen.

  • Is niets meer van je scherm over? Plak dan doorzichtige tape op je scherm zodat de zuignap zich kan vasthouden.

Haal de plastic tool voorzichtig langs de rand van het scherm. Let extra goed op aan de rechterkant, hier zitten namelijk de kabels van het scherm. Klap het scherm naar boven open. Zet het scherm ergens tegenaan zodat hij niet omvalt.

  • Wees voorzichtig met de kabels die naar het scherm lopen, deze kunnen snel scheuren.
Stap 3

De batterij en scherm connectoren losmaken

Wissel nu het P2 bitje in de schroevendraaier voor een kruiskop bitje (PH000). Schroef de 4 schroeven van de batterij en het scherm plaatje eruit. Plaats ook deze schroeven bij de juiste nummers op de schroefmat. Leg het plaatje aan de kant op een plek waar je hem straks weer terug kan vinden. Maak daarna met een plastic tool de batterij connector en de scherm connectoren los. Verwijder deze voorzichtig van het moederbord. Op deze connectoren zitten kleine componenten, deze moet je niet beschadigen.

Stap 4

Connector van de voorcamera

Nu gaan we door naar het plaatje rechts bovenin. Verwijder de 2 triwing schroeven met het Y000 bitje. Leg de schroefjes weer bij de juiste nummers, lekker bezig! Leg het plaatje weg en maak de voorcamera connector los met de plastic tool. Doe dit vanaf de zijkant zodat je het moederbord niet beschadigt.
iPhone 8 batterij | Reparatie handleiding | Partly

Ga voor duurzaam

Besparen. Dat doe je door duurzame keuzes te maken. Wist je dat met het kopen van een refurbished iPhone gemiddeld 55 kg CO2 bespaart? Bespaar het milieu & geld en kies voor refurbished met 2 jaar garantie.

Stap 5

Luidspreker antenne verwijderen

Nu kun je als eerst de houder uit de iPhone halen die vast zit met een tri wing schroef en 2 kruiskopschroeven. Daarna kun je de luidspreker antenne verwijderen, die zit vast met 2 connectoren.

Stap 6

Trilmotor verwijderen

Je kunt de kleine antenne connector iets aan de kant leggen en de trilmotor connector losklikken. Vervolgens kun je de kruiskopschroef en de stand-off schroef eruit schroeven en daarna kun je de trilmotor eruit halen.

Stap 7

Op naar de iPhone 8 batterij

Nu kunnen we de batterij verwijderen. Haal de batterij sticker een beetje los met een plastic tool zodat je hem goed kan vastgrijpen. Pak de sticker zo vast dat je hem om de pincet kan rollen. Trek nu zo horizontaal mogelijk de batterij sticker onder de batterij weg. Aan de onderkant heb je twee delen en aan de bovenkant heb je ook twee delen. Je moet deze allemaal onder de batterij wegtrekken.

Stap 8

Optioneel: Plakstrip geknapt

Als 1 of meerdere plakstrips geknapt zijn moeten we even voorzichtig te werk gaan. Verwijder eerst alle plakstrips waar je nog wel bij kan. Verwarm de achterkant van de iPhone met de föhn, zodat de lijm zacht wordt. Met de platte kant van plastic spudger kan je dan voorzichtig onder de batterij door totdat de batterij loskomt.

  • Buig de batterij niet en let er goed op dat je niet per ongeluk in de batterij prikt. Houd je handen voor de zekerheid op veilige afstand.
Stap 9

Trilmotor terugplaatsen

Je kunt nu de trilmotor terugplaatsen. Zorg dat het schroefgat van de linkerkant onder het gedeelte van de dock connector komt. Daarna kun je de connector vast klikken en de kruiskopschroef en stand-off schroef weer terugplaatsen.

Hierna kun de luidspreker antenne weer op zijn plek gezet worden en de 2 connectoren weer vastklikken. De laatste stap is de houder weer terugplaatsen die ervoor zorgt dat alle connectoren goed blijven zitten.

Stap 10

Nieuwe batterij

Pak de nieuwe batterij sticker erbij en plak de sticker op de nieuwe batterij. 

Nu kunnen we de nieuwe batterij in de iPhone plakken en vastzetten met de nieuwe sticker. Dit is niet moeilijk, neem de tijd. Sluit de connector nog niet aan.

Stap 11

Frame sticker

Nu verwijderen we de oude frame sticker resten uit het toestel. Dit gaat het makkelijkst met de platte kant van de plastic spudger. Daarna kunnen we de nieuwe frame sticker plaatsen, lijn deze uit met het frame. Druk de randjes goed aan met de plastic spudger en haal de eerste laag van de sticker eraf, laat de buitenste blauwe rand nog zitten.

Stap 12

Voorcamera kabel aansluiten

Dan is het tijd om de connector van de voorcamera terug te plaatsen. Schroef daarna het plaatje van de voorcamera weer vast met de 3 kruiskopschroeven. Let op deze schroeven zijn niet heel erg magnetisch. Je kunt deze het best 1 voor 1 op zijn plek leggen en vastschroeven.

  • Zorg dat de connector er goed op ligt en druk niet te hard.
Stap 13

Scherm en batterij connectoren aansluiten

Nu klikken we de scherm connectoren erop en de connector van de batterij. Controleer altijd de connectie van de connectoren goed. Daarna plaatsen we het plaatje terug met de kruiskopschroeven schroeven.

Stap 14

iPhone dichtmaken en testen

Oké, laatste stap. Haal de laatste blauwe randjes van de framesticker eraf. Zorg dat de bovenkant van de iPhone goed in het frame haakt. Klap nu de iPhone dicht en kijk goed of de kabels niet gedraaid of tussen het frame zitten. Zit het goed dicht? Schroef dan de laatste 2 schroeven van het matje in de onderkant! Vergeet niet het bitje te wisselen naar het P2 bitje.

  • Kalibreer de batterij door hem voor meer dan 2 uur op te laden tot 100%, daarna leeg te laten lopen tot 0% en daarna weer ononderbroken op te laden tot 100%.

Zet de iPhone aan en test het scherm, touch, voorcamera, Touch ID en check of de iPhone oplaadt.

Werkt iets niet? Controleer dan of de connectoren in de iPhone er allemaal goed op zitten. Gebruik onze chat als het dan nog niet werkt.

Meer iPhone 8 handleidingen

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord